Έχει πέσει η ενέργεια σου; 5 τρόποι να την ξαναβρείς χωρίς να χρειαστεί να πιεις καφέ!


Έχει πέσει η ενέργεια σου; 5 τρόποι να την ξαναβρείς χωρίς να χρειαστεί να πιεις καφέ!

Ξύπνησες το πρωί μέσα στην ενέργεια, ήπιες την πρώτη κούπα καφέ και ξεκίνησες την ημέρα σου υπέροχα. Ύστερα ήρθε το μεσημέρι, έφαγες το φαγητό σου και ξαφνικά έχασες την ζωτικότητα σου. Το μόνο που θες να κάνεις είναι να απομακρυνθείς από όλους και από όλα και να πας στο κρεβατάκι σου για να απολαύσεις την μεσημεριανή σιέστα. Τι γίνεται, όμως, όταν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό; Αντί να πας να γεμίσεις την κούπα σου με ακόμα περισσότερο καφέ δες τι άλλο μπορείς να κάνεις για να έρθεις στα ίσα σου!

Πήγαινε μια βόλτα

Σήκω από την καρέκλα και πήγαινε μια μικρή βόλτα έστω για 10-15 λεπτά. Μια έρευνα του 2017 έδειξε ότι η άσκηση έστω και αν γίνεται για μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να αυξήσει πιο αποτελεσματικά τα επίπεδα της ενέργειας από ότι η καφεΐνη.

Φάε μεγάλο πρωινό και μικρό γεύμα

Για να μην σε πιάνει υπνηλία στη μέση της μέρας φάε το πρωί ένα σχετικά καλό πρωινό υψηλό σε πρωτεΐνη και χαμηλό σε υδατάνθρακες. Έτσι η ενέργεια θα απελευθερωθεί πιο αργά μέσα στη ημέρα και δεν θα «πέσεις» το μεσημέρι. Επίσης, το μεσημέρι προτίμησε ένα μικρότερο γεύμα  που θα έχει ως βάση πάλι την πρωτεΐνη γιατί αν φας κάτι πολύ μεγάλο θα παραχθεί στον οργανισμό σου σεροτονίνη που θα σε κάνει να νιώσεις κούραση.

Μάσησε τσίχλα

Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά δουλεύει! Μάλιστα, έρευνες που έχουν γίνει έδειξαν ότι το μάσημα τσίχλας επηρεάζει την διάθεση και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αυξήσει την συγκέντρωση και τα επίπεδα εγρήγορσης. Ωστόσο, αυτό που παίζει μεγάλο ρόλο είναι και ο τρόπος που θα μασήσεις! Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι πρέπει να μασάς την τσίχλα ήρεμα για να έχει αποτέλεσμα στην ενέργεια σου.

Πιες νερό

Μια μελέτη που έγινε από το πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ έδειξε ότι ακόμα και η απώλεια νερού που κυμαίνεται κοντά στο 2% μπορεί να οδηγήσει σε κούραση και σε απώλεια συγκέντρωσης.

Άκουσε μουσική

Όταν νιώθεις την ενέργεια σου να χάνεται τότε φόρα τα ακουστικά και άκουσε την αγαπημένη σου μουσική. Προτίμησε έντονη μουσική που θα σε «ανεβάσει» και θα διώξει την υπνηλία και την κούραση. Πηγή: www. womenshealthmag.com Γιώτα Φλώρου   Σεμινάρια Πρόσφατα Άρθρα

Συμβουλές καρδιά μακροζωία
BASE OFFICIAL

10 συμβουλές για υγιή καρδιά και μακροζωία

Δέκα συμβουλές πρόληψης και υποστήριξης για την καρδιά και τη μεταβολική υγεία, επέλεξε και προτείνει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Αυτές τις στρατηγικές παρρουσιάζουν οι κ.κ.