Άσκηση και Εγκυμοσύνη

Το σεμινάριο Άσκηση και Εγκυμοσύνη έχει ως στόχο την θεωρητική και πρακτική κατάρτιση που χρειάζεται ένας προπονητής για την εκγύμναση μίας γυναίκας η οποία διανύει την περίοδο κύησης.

Το σεμινάριο Άσκηση και Εγκυμοσύνη έχει ως στόχο την θεωρητική και πρακτική κατάρτιση που χρειάζεται ένας προπονητής για την εκγύμναση μίας γυναίκας η οποία διανύει την περίοδο κύησης.

Έχοντας το υπόβαθρο της προπονητικής και μελετώντας με προσοχή όλο το ασκησιολόγιο, ένας γυμναστής θα έχει τη δυνατότητα να γυμνάσει με ασφάλεια μια γυναίκα από το πρώτο έως και το τελευταίο τρίμηνο κύησης.

Όλες οι ασκήσεις έχουν ως μοναδικό γνώμονα την ορθή εκγύμναση της εγκύου, με σκοπό την ενίσχυση της φυσικής και ψυχικής της υγείας και φυσικά την εξασφάλιση της υγείας του εμβρύου.

Βάσει της διεθνούς βιβλιογραφίας, είναι γνωστό ότι η άσκηση συνεισφέρει σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των εγκύων. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα γνωρίζουμε ότι η άσκηση μπορεί να βοηθήσει μια μέλλουσα μητέρα ώστε να έχει έναν ευκολότερο, γρηγορότερο και ‒το πιο σημαντικό‒ έναν τοκετό με λιγότερες επιπλοκές. Επιπλέον, μπορεί να ανακουφίσει από πιθανούς μυοσκελετικούς πόνους και να βοηθήσει το σώμα της μητέρας να επανέλθει γρηγορότερα στην κατάσταση που βρισκόταν πριν από την κύηση.

Όσο γνωστοποιούνται τα πολλαπλά οφέλη της άσκησης κατά την περίοδο της κύησης, ολοένα και περισσότεροι γυναικολόγοι είναι όσοι παροτρύνουν τις γυναίκες να ασκηθούν.

Γι’ αυτό και στις μέρες μας, η ανάγκη για εξειδικευμένους προπονητές που διαθέτουν γνώσεις σε ασκήσεις που γίνονται κατά την κύηση, αυξάνεται.

Μερικά μόνο από τα οφέλη της άσκησης κατά την περίοδο κύησης είναι:

Καθηγητές

Αλέξανδρος Λαδάς
ΚΥΝΗΓΗΣΤΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΑΣ!
Ξεκίνα Σήμερα

Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και η ομάδα της Base Training θα επικοινωνήσει μαζί σου άμεσα! Τα πεδία που είναι επισημασμένα με * είναι υποχρεωτικά.