ΑΣΚΗΣΗ & ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Μάθε για το πώς η άσκηση μπορεί να συμβάλλει ως μέθοδος πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης του καρκίνου στο νέο σεμινάριο της base training Άσκηση και Καρκίνος.

Είναι γεγονός ότι μια από τις πιο δύσκολες, περίπλοκες και πολύμορφες ασθένειες είναι ο καρκίνος. Σήμερα δε, όπου η ιατρική επιστήμη προοδεύει αλματωδώς, ολοένα και περισσότερες έρευνες στρέφονται σε τρόπους αντιμετώπισής του.

Ωστόσο, πέρα από τις τεχνικές και τις θεραπείες αντιμετώπισης, πολλές από τις επιστήμες υγειονομικού ενδιαφέροντος στέκονται ιδιαίτερα και σε τρόπους πρόληψης της ασθένειας. Μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης του καρκίνου είναι η άσκηση.

Ποια είναι όμως η κατάλληλη άσκηση, για την εκάστοτε μορφή ή το εκάστοτε στάδιο του καρκίνου; Υπάρχει συγκεκριμένο ασκησιολόγιο που προσφέρεται στην υπηρεσία αντιμετώπισης της εν λόγω ασθένειας;

Αν είσαι προπονητής, γυμναστής ή fitness instructor και θέλεις να ασχοληθείς με τις ειδικές ομάδες πληθυσμού (εν προκειμένω, με πάσχοντες από όγκο) το εργαστήριο αυτό, βρίσκεται στη διάθεσή σου.

Πρόκειται για ένα σεμινάριο που προσφέρει στους επαγγελματίες της άσκησης μια σαφή και ολοκληρωμένη εικόνα γύρω από την ασθένεια του καρκίνου, σε συνδυασμό με το πώς ένα στοχευμένο ασκησιολόγιο, μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της νόσου.

Αναλυτικότερα, το σεμινάριο περιλαμβάνει:

  • Διαλέξεις (δια ζώσης ή εξ αποστάσεως μαθήματα, όπου αναλύεται διεξοδικά όλη η θεωρητική ύλη που αφορά στο σεμινάριο)
  • Ασκησιολόγιο (στο πλαίσιο του μαθήματος, δίνεται αναλυτικό και στοχευμένο ασκησιολόγιο)
  • Βίντεο από το μάθημα (διανέμεται βίντεο από το μάθημα, το οποίο βιντεοσκοπείται κατά τη διάρκεια του μαθήματος και στη συνέχεια αποστέλλεται στους συμμετέχοντες)
  • Θεωρητική ύλη (ηλεκτρονικές διαφάνειες με σημειώσεις του καθηγητή από τις διαλέξεις)

Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες από τον χώρο του fitness, οι οποίοι επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να ασχοληθούν με την ειδική ομάδα πληθυσμού, όπως είναι οι ασθενείς με καρκίνο.

Παράλληλα όμως, αφορά και σε όσους θέλουν να γνωρίσουν περισσότερα σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει η άσκηση για τους πάσχοντες από καρκίνο.

Πρόκειται για ένα διήμερο σεμινάριο, που γίνεται εντός ενός Σαββατοκύριακου. Διατίθεται δια ζώσης αλλά και online.

Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν επίσημη πιστοποίηση παρακολούθησης από τη base training μετά το πέρας του εργαστηρίου.

Αντικείμενα διδασκαλίας

ΚΥΝΗΓΗΣΤΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΑΣ!
Ξεκίνα Σήμερα

Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και η ομάδα της Base Training θα επικοινωνήσει μαζί σου άμεσα! Τα πεδία που είναι επισημασμένα με * είναι υποχρεωτικά.