ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ PILATES

Μπορεί το Pilates να..θεραπεύσει; Μάθε όσα χρειάζεσαι για το Clinical – Θεραπευτικό pilates, μέσω του εργαστηρίου της Base Training και λάβε πιστοποίηση!

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Pilates instructors, οι οποίοι θέλουν να διανθίσουν τις γνώσεις τους, στοχεύοντας σε μια ειδική ομάδα πληθυσμού. Μέσα από το συγκεκριμένο workshop, οι επαγγελματίες της άσκησης αποκτούν ακόμη πιο εξειδικευμένη γνώση, μαθαίνοντας πώς να εφαρμόσουν τη μέθοδο Pilates, σε άτομα που πάσχουν από μυοσκελετικά και άλλων ειδών προβλήματα υγείας. Αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό μιας ήπιας και συνάμα αποτελεσματικής μορφής άσκησης, που εφαρμόζεται σε ασθενείς με χρόνια ή παροδικά προβλήματα στη μέση, στα άκρα, στον αυχένα κ.ά.

Αποτελεί μια ιστορική παραδοχή ότι η μέθοδος Pilates δημιουργήθηκε, υιοθετήθηκε και διδάχθηκε από τον Joseph Pilates, έχοντας ως βασικό στόχο τη θεραπεία του σώματος και την επαναφορά της λειτουργικότητας των τραυματισμένων μελών και αρθρώσεων, στα μέγιστα δυνατά επίπεδα.

Τα αποτελέσματα της μεθόδου; Ευεργετικά, τόσο για τον εμπνευστή της, όσο και για τους υπόλοιπους εκφραστές και ασκούμενους. Έτσι λοιπόν, το ασκησιολόγιο χρησιμοποιήθηκε από μόνο από πλήθος instructors και ασκούμενων, αλλά αναπτύχθηκε περαιτέρω και διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα, αποτελεί πραγματικό ελιξίριο για μεγάλο ποσοστό ασθενών, που υποφέρει από μυοσκελετικές, αναπνευστικές, αυτοάνοσες και μεταβολικές παθήσεις. Είναι το λεγόμενο «θεραπευτικό Pilates».

Q & Α

Πρόκειται για ειδικό ασκησιολόγιο της μεθόδου Pilates, που χρησιμοποιείται με βασικό στόχο τη θεραπεία του ασκούμενου. Δεν είναι απαραίτητο ότι ο ασκούμενος που στρέφεται στο θεραπευτικόPilates, πάσχει απαραίτητα από κάποιο χρόνιο ή παροδικό πρόβλημα υγείας. Ωστόσο, οι κακές καθημερινές συνήθειες, όπως το στρες, η κακή διατροφή και η καθιστική ζωή μπορεί να οδηγήσουν σε ιατρικές παθήσεις.

Γι’ αυτό, τόσο οι επαγγελματίες της άσκησης, όσο και μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων στρέφονται σε μεθόδους γυμναστικής που έχουν θεραπευτικές ιδιότητες για τον ασκούμενο, όπως είναι και το εν λόγω είδος Pilates.

Αναλυτικά, το θεραπευτικό Pilates:

 • Βελτιώνει τη στάση του σώματος
 • Αντιμετωπίζει τα μυοσκελετικά προβλήματα
 • Λειτουργεί θεραπευτικά σε ασθενείς που πάσχουν από χρόνια και αυτοάνοσα προβλήματα
 • Βελτιώνει την ευλυγισία, τη μυϊκή δύναμη και την αντοχή του ασκούμενου
 • Βελτιώνει την ευεξία και την ψυχολογία των συμμετεχόντων

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Pilates instructors και επαγγελματίες υγείας, που θέλουν να γνωρίσουν σε βάθος τη θεραπευτική πλευρά του Pilates.

Η γνώση που θα λάβουν στο σεμινάριο:

 • Θα τους δείξει πώς να συμμετέχουν ενεργά στη θεραπεία και να ανακουφίζουν τους ασθενείς -ασκούμενους από πόνους και παθήσεις
 • Αποτελεί μια πολύ σημαντική προσθήκη στο βιογραφικό τους
 • Θα αυξήσει σημαντικά το μηνιαίο εισόδημά τους, αφού πρόκειται για μια περαιτέρω εξειδίκευση, που έχει μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας
 • Αποτελεί ένα «όπλο» για την ατομική τους υγεία, καθώς ανακουφίζει και το ίδιο το άτομο που διδάσκει τη μέθοδο από πόνους της καθημερινής ζωής

Για να παρακολουθήσεις το σεμινάριο χρειάζεται να έχεις μια καλή βάση, γνωρίζοντας τη βασική μεθοδολογία της μεθόδου. Από εκεί και πέρα, τα μόνα εργαλεία που θα χρειαστείς για την παρακολούθηση του θεραπευτικόPilates είναι:

 • Ένα laptop, ένα tablet ή ένα καλό κινητό τηλέφωνο με μεγάλη οθόνη
 • Καλή σύνδεση στο ίντερνετ
 • Τη θετική σου ενέργεια

Τα τρία παραπάνω είναι οι μόνες προϋποθέσεις για να παρακολουθήσεις το θεραπευτικό Pilates. Τα υπόλοιπα, άφησέ τα στους πιο έμπειρους καθηγητές και την πιο δυνατή ομάδα!

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν επίσημη βεβαίωση παρακολούθησης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, base training.

Αντικείμενα Διδασκαλίας

Καθηγητές

Χρήστος Μαγκούτας
Χρήστος Μαγκούτας
Ελευθερία Γεωργίου
Ειρήνη Στραβαρίδη
Πάνος Μπαλατσινός
Πάνος Μπαλατσινός

ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ!

Ξεκίνα Σήμερα

Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και η ομάδα της Base Training θα επικοινωνήσει μαζί σου άμεσα! Τα πεδία που είναι επισημασμένα με * είναι υποχρεωτικά.