Εγκυμοσύνη: Πότε πρέπει να σταματήσω να κάνω yoga;

Η yoga μπορεί να αποτελέσει μία ταιριαστή επιλογή άσκησης για μία έγκυο γυναίκα καθώς βοηθάει στην καταπολέμηση του stress. Είναι δεδομένο ότι η ηρεμία είναι το άλφα και το ωμέγα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης άρα η yoga μπορεί να αποτελέσει «βάλσαμο» τόσο για το σώμα όσο και το μυαλό μία γυναίκας που περιμένει το παιδί της. Ως yoga instructor θα πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ασάνες που ανακουφίζουν τις γυναίκες που υποφέρουν από πρήξιμο στα πόδια και τα πέλματα, από αϋπνία ή πόνο στους μύες του αυχένα και της πλάτης.  

Πότε πρέπει να λέμε stop!

Είναι πολύ σημαντικό ένας yoga instructor να προσέχει διπλά με τις εγκυμονούσες ασκούμενές του. Δεν είναι ανάγκη να πιέζονται αλλά να πηγαίνουν την προπόνηση μέχρι εκεί που τους κάνει καλό. Αν παρατηρήσετε κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα, θα πρέπει να δώσετε οδηγία στην ασκούμενή σας να σταματήσει αμέσως την yoga και να συμβουλευτεί τον γιατρό της. Συγκεκριμένα αν παρατηρήσετε ή παραπονεθεί η ασκούμενη για: • Ζάλη • Ναυτία • Συσπάσεις • Πονοκέφαλο • Πόνος στους αστραγάλους • Δύσπνοια • Πρήξιμο στα πόδια • Απώλεια υγρών ή αιμορραγία • Μειωμένη κίνηση του μωρού τότε σταματάτε αμέσως την προπόνηση χωρίς δεύτερη σκέψη.

Yan Krukov / Pexels

Τι γίνεται μετά τον τοκετό;

Ένα ερώτημα που σίγουρα θα τεθεί από ασκούμενές σας είναι πόσο καιρό μετά την εγκυμοσύνη μπορούν να επιστρέψουν και να συνεχίσουν την yoga. Είναι σημαντικό αφού μία γυναίκα γεννήσει να απολαύσει μια σημαντική περίοδο ξεκούρασης πριν ξεκινήσει και πάλι yoga. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το αμελήσει καθώς πρόκειται για μια ιδιωτική στιγμή περισυλλογής και διαλογισμού για τη μητέρα, κατά την οποία μπορεί να φροντίσει τον εαυτό της. Επιπλέον, η φροντίδα του μωρού, η αλλαγή, το μπάνιο, η μεταφορά και το παιχνίδι μαζί του είναι δραστηριότητες που απαιτούν σημαντική σωματική προσπάθεια και οι κινήσεις που εκτελούνται στη yoga μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή πόνου ή τραυματισμού στο μέλλον, εκτός από την ενδυνάμωση και την ενεργοποίηση της μητέρας. Η εγκυμοσύνη δεν είναι μια ασθένεια ή μια κατάσταση που σας εμποδίζει να ζήσετε τη ζωή σας με φυσιολογικό τρόπο. Αντιθέτως, είναι μια ιδανική περίοδος για αλλαγή και βελτίωση. Ως εκ τούτου, η έναρξη ή η διατήρηση μιας σωματικής δραστηριότητας όπως η γιόγκα θα είναι πάντα μια εξαιρετική απόφαση, εφόσον το επιτρέπει η φυσική σας κατάσταση.   Με πληροφορίες από το meygeia.gr

Συμβουλές καρδιά μακροζωία
BASE OFFICIAL

10 συμβουλές για υγιή καρδιά και μακροζωία

Δέκα συμβουλές πρόληψης και υποστήριξης για την καρδιά και τη μεταβολική υγεία, επέλεξε και προτείνει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Αυτές τις στρατηγικές παρρουσιάζουν οι κ.κ.